Λίγα λόγια για τα κλιματιστικά

 

Κλιματιστικά τύπου Split

Οι διαιρούμενες μονάδες κλιματιστικών είναι οι πιο διαδεδομένες στην αγορά. Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των σπιτιών ή των μικρών επαγγελματικών χώρων διαθέτουν μια εσωτερική μονάδα κλιματισμού καθώς και μια εξωτερική. Πρόκειται για μια έξυπνη και οικονομική επιλογή που μπορεί να μας προσφέρει την εκπομπή καθαρού αέρα, τόσο θερμού όσο και κρύου, ανάλογα με τις ανάγκες του καιρού. Πέραν όμως της αποδοτικότητας των συγκεκριμένων μονάδων μας δίνεται η δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας σε συνδυασμό με την καλαισθησία στον χώρο μας.

 

Κλιματιστικά τύπου Multi

Πρόκειται για τα πιο γνωστά και οικονομικά κλιματιστικά στην αγορά τα οποία είναι η εξέλιξη των διαιρούμενων μονάδων. Ειδικότερα, ένα προτέρημα των συγκεκριμένων μονάδων κλιματιστικών είναι ότι μας δίνουν τη δυνατότητα της τοποθέτησης πολλών εσωτερικών μονάδων στον χώρο μας, σε οποιοδήποτε δωμάτιο, συνδέοντάς τες με μόνο μια εξωτερική μονάδα. Αυτή είναι και η διαφορά τους από τις μονάδες διαιρούμενου τύπου. Επομένως, τα κλιματιστικά τύπου multi είναι πιο λειτουργικά καθώς η εξωτερική τους μονάδα καταλαμβάνει μικρότερο χώρο σε σχέση με τα κλιματιστικά τύπου split.

 

Κλιματιστικά τύπου καναλάτα

Με τον όρο «καναλάτα» αναφερόμαστε σε μονάδες οροφής κρυφού τύπου, οι οποίες επιλέγονται κυρίως σε εργασιακούς χώρους όπου δεν θέλουμε να είναι ορατό το κλιματιστικό. Για να γίνει αυτό κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση ψευδοροφής στην εσωτερική μονάδα κατά την εγκατάσταση του συγκεκριμένου κλιματιστικού.

 

 

Κλιματιστικά τύπου κασέτα

Τα κλιματιστικά τύπου «κασέτα» είναι μονάδες κλιματιστικών που, όπως και τα καναλάτα, απαιτούν την εγκατάσταση ψευδοροφής για τη λειτουργία τους με τη διαφορά ότι τα συγκεκριμένα είναι εμφανή στο ταβάνι του χώρου μας. Η εσωτερική αυτή μονάδα εκπέμπει λοιπόν ταυτόχρονα προς τέσσερις κατευθύνσεις τόσο θερμό όσο και κρύο αέρα ανάλογα με τις ανάγκες μας

 

Κλιματιστικά τύπου ντουλάπα

Εκτός από τους παραπάνω τύπους κλιματιστικών, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τους τύπους «ντουλάπα». Λέγοντας κλιματιστικά ντουλάπα αναφερόμαστε σε κλιματιστικά υψηλής ισχύος, τα οποία προτείνονται για χώρους ιδιαίτερα μεγάλους, και ίσως περισσότερο επαγγελματικούς. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα συγκεκριμένα κλιματιστικά δεν είναι τόσο λειτουργικά και άνετα για τον χώρο μας. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό, αν αναλογιστούμε πως ο αέρας που εκπέμπεται από τη μονάδα του κλιματιστικού έχει μία κατεύθυνση με αποτέλεσμα την αίσθηση είτε υπερβολικής ψύξης είτε υπερβολικής ζέστης. Ωστόσο, πολλές είναι οι περιπτώσεις που έχουν επιλεγεί τα συγκεκριμένα κλιματιστικά αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.